středa 8. srpna 2012

CO VY A DROGY ?

Když se řekne slovo DROGA, tak si většina z vás vybaví ty nejhorší, jako je třeba kokain či pervitin, ale drogou se dnes nazývá téměř všechno, na čem můžete být alespoň trochu závislí. Ovšem zůstaňme u drog v jejich prvotním významu. Možná si pamatujete na můj song LABYRINT DROG, který bude brzy slavit rok své existence. V komentářích pod ním jsem dal volnou ruku všem divákům, aby se vyjádřili k celkové problematice drog a k jejich užívání. Překvapilo mě, jak moc lidí se tam našlo, co hrdě a vychloubavě přiznali, že pravidelně nějakou zakázanou drogu užívají a hájili se tím, že teprve potom poznali skutečnou krásu svého života. Přesně tuhle funkci drogy mají, udělat ze špatných dní ty lepší rychle a snadno. Každý den si zakouříme, nebo si dáme nějakou tu tabletku na kuráž a všechny problémy jsou ihned pryč. Kéž by to takhle šlo u všeho, ale nejde ! I když nějakou tu drogu užijeme, tak naše problémy stále existují a bez nás je nikdo neřeší, takže se to jen a jen zhoršuje. Nikdo z těch, co se vyjádřili v komentáři pod video, si nepřipouštěl, že užívání drog má nějaké následky. Často tam padaly argumenty typu: "Už hulím 8 let a jsem pořád v cajku, od tý doby co hulím trávu jsem nebyl nemocnej atd.". Ano, například marihuana má jisté léčivé účinky, ale hlavně u nemocných lidí a ne u 16, 17, 18 a víceletých lidí/dětí, kteří jen chtějí být v kolektivu cool a zapomenout na svoje problémy doma nebo ve škole. Kéž by se mohli v čase přenést o pár desítek let dopředu, aby viděli jak strašně budou cool po 8 letech hulení v jejich stáří. A jaký názor máte na drogy vy ? Berete nějaké ? Za každý názor pod článkem bude rád...

S pozdravem pěkného dne nejfake :)


LABYRINT DROG



16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

nejfe myslíš že je špatné nějakou drogu (teď myslím slabší jako cigarety a marihuanu) jen zkusit a dál s tím nepokračovat a nebo jen vyjmečně ?

K. řekl(a)...

Ahoj Nejfe,
Já osobně drogy neberu a nikdy bych nebrala stále se udivuji názoru těch lidí ,kteří tvrdí: "No co jednou to zkusím vždyť se nic nestane." Ovšem pak se jim to zalíbí a pokračují v tom dále. To se mi nelíbí myslím že drogy jsou pro slabochy a že šťastní lidé ( jakéhokoliv věku ) se bez nich obejdou. Né každý je však šťastný ale drogy nejsou řešením za žádných okolností. Toť můj názor.

Unknown řekl(a)...

Já už marihuanu zkusil a myslím že to není vůbec špatná zkušenost :D jako když si ji dáš cca 2x za rok tak jako proč ne :D ale je to mlj názor někdo může mít názor uplně jinej

Anonymní řekl(a)...

Máš pravdu

Unknown řekl(a)...

Já mám například rád marihuanu. Žádné problémy nemám, jen si ji užívám asi jako alkohol. Nevyužívám ji ve stylu, že se chci dostat pryč ze svého všedního života, ale pro zábavu. Závislej nejsem (teď už to je přez měsíc co jsem si nedal) a ani ji nijak moc nepotřebuju. Copak je něco špatnýho na tom, že si jeden večer s přátely dáme místo flašky trávu?

Anonymní řekl(a)...

My máme za třídní jednu učitelku, co pořád obráží všechny možný přednášky o drogách, a ke všemu je to ten typ co má potřebu to do nás všechno hustit. Za drogu považuje doslova všechno co je návykový, takže ani vůbec nepoužívá počítač, protože se bojí že by se na něm stala závislá. Podle ní stačí tak 2 hodiny denně být na počítači a už jsi pro závislák a bez počítače nedokážeš přežít jednu minutu. To by mě zajímalo jak by reagovala, kdybych jí řekla, kolik času trávím na compu já:)

Anonymní řekl(a)...

v podstate si myslim ze slaby drogy ne moc casto neskodi vic jako treba jidlo z fastfoodu nebo smog. u me ale veskery drogy konci par pivama za mesic.

Unknown řekl(a)...

Od trávy to může zajít dál, mnohem dál .. DOPORUČUJI zhlédnout časosběrný dokument Heleny Třeštíkové "KATKA" .. naprosto jasný příklad totální sebedestrukce pomocí drog. Dokážou nás dostat na úplné DNO a je potřeba jim říct velké a důrazné NE! Nikdo z nás se přece dobrovolně nechce stát KATKOU, či jinou troskou, kterou denně vídáme v podchodem se stříkačkou v ruce. Mám od mládí z těchto lidí noční můry, po zhlédnutí KATKY jsem skoro rok nespal ..

Unknown řekl(a)...

Já nekouřím, nehulím ani nepiju alkohol a život je krásný i bez toho ;)

Anonymní řekl(a)...

Já z části chápu, proč někteří drogy berou. Nemusí to být tím, že jednou zkusím, nic se nestane, ale prostě že jsou třeba v takové situaci, že už neumí vypnout a relaxovat sami, tak si dopomohou chemií. Je to ještě horší, ale v tomhle případě je to podle mě alespoň pochopitelné.

Anonymní řekl(a)...

Raz som uzila marihuanu a bol to ten najodpornejsi pocit aky som kedy zazila, nepriala som si nic len aby to uz rychlo prestalo. Nechcem vediet ake by to bolo pri omnoho silnejsich drogach.

Anonymní řekl(a)...

Já má k drogám jasný názor.Položte si jasnou otázku.Co dávají?Nic moc to není (nemám s nimi zkušenost,ale umím si to představit).Co berou?Všechno.Samozřejmě,někdo si řekne :1x za měsíc, to mě nezabije...Ale stojí to za to?

Norsten

Anonymní řekl(a)...

Cigarety i marihuanu jsem zkusil několikrát a i když je to špatné a nepokračuji v tom tak mě to bavilo a upřímně dát si trochu té trávy před školou ti může zajistit úsměvný a růžový den (není nad to smát se větám v diktátu) :)

Anonymní řekl(a)...

Jelikož drogy jsou pořád mediálně omýlané jako špatné a zlé, tak už lidé zapoměli na to, že drogy samy o sobě neškodí. No řekněte sami - předávkuje váš kokain když leží na stole? Asi ne... Když jsou lidi blbí a chtějí být free-cool-in (fríkulín) tak to je není problém drog ale psychiky oněch lidí. Normální zdravý člověk nemá důvod brát drogy, ani to zkoušet.
S pozdravem Milan

Vojta řekl(a)...

Jinak marihuana není o nic škodlivější než alkohol nebo cigarety. (Nehulím jen se o tuto problematiku zajímám)

Vojta řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.